Aceasta e o versiune anterioară a paginii.
Sistemul Global de Poziționare (sau GPS) este o rețea de aproximativ 30 de sateliți care orbitează în jurul Pământului, la o altitudine de 20.000km.
Acesta a fost dezvoltat de guvernul Statelor Unite în scop militar, dar oricine folosește acum un dispozitiv GPS poate recepționa semnalele radio pe care sateliții le fac broadcast.
Oriunde te afli pe planetă, cel puțin 3 sateliți sunt 'vizibili' la un moment dat. Fiecare transmite informații despre poziția sa și timpul curent la anumite intervale. Aceste semnale sunt interceptate de dispozitivul GPS care calculează cât de departe e satelitul, în funcție de cât de mult îi ia mesajului să ajungă.
Odată ce acesta are informații despre cât de departe cei trei sateliți sunt, receiver-ul GPS poate indica locația folosind un proces numit trilaterație .
Vom considera ca fișier de intrare coordonate.in , în care pe prima linie vom avea un număr N care va reprezenta câte locații depistează sateliții noștri.
Pe următoarele 4xN linii vom avea N seturi de:
Știind coordonatele tuturor locațiilor, vom considera costul de la o locație la cealaltă distanța dintre cele 2 puncte în plan.
Vom primi un update printr-un fișier avarii.in drumurile avariate dintre 2 locații, pe care nu se poate merge.
Executabilul obținum în urma compilării va avea numele gps, iar regula de execuție va fi:
Având toate aceste date, vrem să calculăm care este cel mai scurt drum de la nodul de plecare, la cel destinație.