Unelte utilizator

Unelte site


teme2018:tema-3

Aceasta e o versiune anterioară a paginii.


Tema 3: Instalatia de craciun!

Dezamagit de bradul sau de Craciun, Andrei decide ca anul acesta va avea cel mai frumos brad. El se hotaraste sa isi creeze o propria instalatie de lumini cu care isi va impresiona toti vecinii si prietenii din cartier.

Asadar, decide sa nu mai stea pe ganduri si sa se apuce de lucru cat mai repede . El isi comanda de pe un website chinezesc foarte multe leduri de diverse culori la un pret foarte mic dar dupa ce primeste comanda, acesta constata ca ledurile sunt amestecate si trebuie organizate pe culori. El ia fiecare led pe rand si il testeaza pentru a le putea eticheta bine. In timpul testelor acesta observa un lucru surprinzator: desi doua leduri au aceeiasi culoare, acestea lumineaza cu intensitati diferite Elev bun fiind, Andrei stie sa masoare intensitatea luminoasa a ledurilor si stie ca o poate modifica dupa bunul plac adaugand rezistente de diferite valori in instalatia sa. Deoarece este abia luna Mai?, Andrei vrea sa faca cat mai multe simulari pe calculator inainte sa se apuce efectiv de lucru deoarece nu vrea sa greseasca nimic in timpul instalarii ledurilor si are nevoie de ajutorul vostru.

Cerinte:

  1. Determinati diferenta maxima de intenistate intre doua leduri invecinate si precizati cate perechi de leduri au aceasta diferenta.
  2. Determinati numarul minim de leduri ce trebuiesc scoase pentru a obtine o instalatie cu intensitatiile ledurilor in ordine descrescatoare .
  3. Cunoscand rezistentele disponibile si intensitatea scazuta de fiecare rezistenta. Precizati numarul minim de rezistente utilizate pentru a aduce toate ledurile la o intensitate mai mica sau egala cu Y.

BONUS : Aflati cate moduri de organizare a ledurilor exista astfel incat sa nu existe doua leduri de aceeiasi culoare unul langa altul iar diferenta dintre intensitatile lor sa nu fie mai mare de K .

Precizari:

  • Intensitatile luminoase ale ledurilor sunt reprezentate de numere intregi de la 0 la 99.
  • Pentru fiecare led se cunosc : culoarea si intensitatea sa
  • Culori: R , O , G , V , A
  • Pentru fiecare rezistenta disponibila se cunoaste intensitatea pe care aceasta o scade.
  • Ex. (“R1 100” = “R1 scade intensitatea cu 100” )
  • La cerinta 3 dispuneti un numar nelimitat de rezistente din fiecare tip!!!
teme2018/tema-3.1507049356.txt.gz · Ultima modificare: 2017/10/03 19:49 de către nicolae.cociorba