Managementul Proiectelor Software

Proiectul 2: Van'Gogu

Al doilea proiect la Managementul proiectelor software se desfășoară în perioada laboratoarelor 7, 8, 9, 10. Începutul laboratorului 11 este termenul limită pentru definitivat proiectul. Proiectul va fi prezentat în forma sa finală în laboratorul 11, în perioada 5-12 ianuarie 2016 (depinzând când aveți intervalul de laborator).

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a obtine o imagine cu o valoare “artistica” de un cat mai ridicat nivel de exprimare utilizand doar generare procedurala, geometrie fractalica, si algoritmica simpla.

Descrierea proiectului

Puneti-va in ipostaza unui pictor maiastru al carui talent de-abia asteapta sa iasa la iveala si aveti drept sevalet ecranul alb (sau negru, dupa caz) al calculatorului, o serie de cunostinte de matematica, inventivitate, spirit artistic si 60 de secunde timp disponibil de rulare a unui program.

Dupa trecerea celor 60 de secunde, ecranul calculatorului vostru trebuie sa fie expresia digitala a talentului vostru artistic: o imagine/pictura/ilustratie obtinuta algoritmic.

Toate “picturile” voastre vor fi colectate si supuse unei evaluari perfect subiective dar adresata ochiului artistic al onorabilei comisii de evaluare. Dupa cum se stie “beauty is in the eye of the beholder” dar fiind vorba de o notare facuta de catre tot personalul didactic din cadrul MPS speram sa mai diminuam erorile inerente ale unui astfel de proces de evaluare.

Echipa castigatoare va primi din partea noastra trofeul simbolic Van'Gogu, editia 2015-2016 prin afisarea la loc de cinste pe pagina oficiala a MPS a creatiei artistice!

Restrictii

Nu este permisa utilizarea unor resurse externe sau interne executabilului: imagini, video, etc.

Orice structura geometrica sau textura trebuie sa fie generata fractalic, matematic respectiv procedural.

Pentru initializarea sau dezvoltarea unor fractali este permisa utilizarea unor seed-uri care nu au voie sa depaseasca dimensiunea totala de 1KB.

Fiti originali, nu utilizati surse si/sau idei ce nu va apartin.

Recomandari

Incercati sa aveti o idee generala referitor la ce anume doriti sa desenati/transmiteti. Pot fi idei simple din punct de vedere tehnic ce asigura un impact mare artistic deci munca multa nu atrage in acest caz in mod implicit rezultate pe masura.

Se recomanda ca la fiecare rulare a programului imaginea generata sa fie usor diferita, in sensul in care sa existe un factor aleator (grad de incertitudine) in operatiile ce construiesc imaginea.

Observatii

Puteti utiliza ca punct de informare si acest articol ce sintetizeaza tipurile comune de obiecte ce pot fi generate matematic si metodele cele mai uzual folosite. Asta nu inseamna ca trebuie sa utilizati concepte prezente in articol ci doar sa aveti la indemana un rezumat concis relativ la ce se poate face in domeniu.

Imaginatia poate da nastere de multe ori unor lucruri uimitoare, pentru a va incuraja va recomandam sa urmariti in acest sens demo-urile din link-urile bibliografice de mai jos [2-6].

Puteti utiliza orice tehnologie pe care o considerati potrivita pentru realizarea acestui proiect.

Van'Gogu poate fi al tau, grabeste-te, esti doar la cateva linii de cod distanta!

Bibliografie

[1] Costin-Anton Boiangiu, Adrian Gabriel Morosan, Marian Stan “A Fractal World: Building Visually-Rich and Fully-Realistic Natural Environments”
[2] Fractal Static: https://www.youtube.com/watch?v=bO9ugnn8DbE
[3] Fractal Animat: https://www.youtube.com/watch?v=bKknJvZIn24
[4] Fractal Animat: https://www.youtube.com/watch?v=PG_rzkgZIEM
[5] Randare Fractal: http://www.fractalforums.com/gallery/mescaline-mushroom/
[6] Concurs compozitie automata categoria max. 64K: https://www.youtube.com/watch?v=UchVsOVxYXQ&list=PLEEAEFA88ADFAE0C8