Distribuția punctajului este următoarea:
Bonusurile se iau în considerare astfel:
Pentru susținerea examenului este necesară obținerea a minimum 3 puncte (din 6) pe parcurs. Pentru promovare este necesară obținerea a minimum 2 puncte (din 4) la examen. Aceleași condiții sunt valabile și în cazul examenului de restanță.
După sesiunea de toamnă, în cazul obținerii a mai puțin de jumătate din punctajul de pe parcurs, sau al picării examenului:
Nu există posibilități de recuperare a punctajului de pe parcurs pe timpul verii.
Temele vor fi testate automat, utilizând interfața vmchecker. Dacă, în momentul corectării, tema nu compilează, sau dacă toate testele sunt picate, punctajul va fi 0. Pentru dificultăți în rularea testelor, și pentru orice alte nelămuriri, utilizați forumul.
Pentru fiecare zi de întârziere față de termenul temei se aplică o penalizare de 5% din punctajul acesteia, pentru o durată maximă de 5 zile (în afara cazului în care se specifică astfel în cadrul temei). După trecerea a 5 zile (termenul strict) de la termenul temei, tema nu va mai primi punctaj.
Temele se prezintă, în mod obligatoriu, în cadrul laboratorului, în mod ideal la primul laborator după termenul strict al temei.
ATENȚIE! Temele detectate ca fiind copiate vor impune ANULAREA întregului punctaj și REFACEREA materiei! Prin copiere se înțelege preluarea unei secvențe de cod, de la alt student, sau dintr-o altă sursă, și prezentarea acesteia drept realizare proprie, în formă integrală sau modificată.
În cazul împrumutului de idei, vă rugăm să treceți, la sfârșitul fișierului README
, aferent temei, în secțiunea Referințe, elementele preluate, alături de sursele utilizate. Acestea din urmă pot fi proprii colegi, cărți, articole de pe internet etc.