User Tools

Site Tools


Problem constructing authldap
arhiva:teme:2013:tema2
Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Next revision
Previous revision
arhiva:teme:2013:tema2 [2014/10/08 18:30]
Daniel Ciocirlan created
arhiva:teme:2013:tema2 [2014/10/27 19:52] (current)
Adriana Draghici
Line 97: Line 97:
     * daca d<​sub>​s</​sub>​ - d<​sub>​3</​sub>​ > d<​sub>​6</​sub>,​ dar d<​sub>​s</​sub>​ - d<​sub>​3</​sub>​ - d<​sub>​6</​sub>​ < d<​sub>​7</​sub>​ atunci, la impactul cu suprafata, proiectilul va fi devenit **SpiderShot**,​ iar forma impregnata va fi un dreptunghi     * daca d<​sub>​s</​sub>​ - d<​sub>​3</​sub>​ > d<​sub>​6</​sub>,​ dar d<​sub>​s</​sub>​ - d<​sub>​3</​sub>​ - d<​sub>​6</​sub>​ < d<​sub>​7</​sub>​ atunci, la impactul cu suprafata, proiectilul va fi devenit **SpiderShot**,​ iar forma impregnata va fi un dreptunghi
     * in final, daca d<​sub>​s</​sub>​ - d<​sub>​3</​sub>​ - d<​sub>​6</​sub>​ - d<​sub>​7</​sub>​ > 0 , atunci **SpiderShot** se corodeaza si va deveni un **SimpleShell** care nu se va mai coroda indiferent cat de mare este d<​sub>​s</​sub>​ si pe ecran se va observa un punct.     * in final, daca d<​sub>​s</​sub>​ - d<​sub>​3</​sub>​ - d<​sub>​6</​sub>​ - d<​sub>​7</​sub>​ > 0 , atunci **SpiderShot** se corodeaza si va deveni un **SimpleShell** care nu se va mai coroda indiferent cat de mare este d<​sub>​s</​sub>​ si pe ecran se va observa un punct.
-{{teme:​tema2:​exemplu1.png}}+{{.:​tema2:​exemplu1.png}}
 === Traiectoriile caracteristice fiecarui proiectil === === Traiectoriile caracteristice fiecarui proiectil ===
  
 Studentul trage de la o anumita distanta d, la un anumit moment de timp t, cu un proiectil, la o anumita pozitie (p<​sub>​x</​sub>,​ p<​sub>​y</​sub>​),​ pe o tinta dreptunghiulara pe care o vom numi ecran; ecranul are o lungime si o latime caracteristice. Studentul trage de la o anumita distanta d, la un anumit moment de timp t, cu un proiectil, la o anumita pozitie (p<​sub>​x</​sub>,​ p<​sub>​y</​sub>​),​ pe o tinta dreptunghiulara pe care o vom numi ecran; ecranul are o lungime si o latime caracteristice.
 Consideram ca ecranul are dimensiunile ​ e<​sub>​x</​sub>,​ e<​sub>​y</​sub>,​ iar coordonata (0,0) se afla in coltul din stanga sus al dreptunghiului. ​ Consideram ca ecranul are dimensiunile ​ e<​sub>​x</​sub>,​ e<​sub>​y</​sub>,​ iar coordonata (0,0) se afla in coltul din stanga sus al dreptunghiului. ​
-{{teme:​tema2:​ecran.png}}+{{.:​tema2:​ecran.png}}
  
 Cand un proiectil loveste ecranul, //Newton// ne spune ca acesta va lasa forma descrisa de //​Pitagora//​ pentru fiecare dintre figuri. Asadar, fiecare proiectil are un centru de greutate C<​sub>​g</​sub>​ care, ulterior proiectiei pe ecran, va fi chiar centrul de greutate al figurii 2D reprezentative. Daca studentul trage cu proiectilul la pozitia P = {x,y} atunci inseamna ca, daca ar ajunge nedeviat(vezi sectiunea urmatoare), centrul de greutate al figurii de pe ecran ar fi C<​sub>​g</​sub>​ <​nowiki>​ = P = {x,y} </​nowiki>​. Cand un proiectil loveste ecranul, //Newton// ne spune ca acesta va lasa forma descrisa de //​Pitagora//​ pentru fiecare dintre figuri. Asadar, fiecare proiectil are un centru de greutate C<​sub>​g</​sub>​ care, ulterior proiectiei pe ecran, va fi chiar centrul de greutate al figurii 2D reprezentative. Daca studentul trage cu proiectilul la pozitia P = {x,y} atunci inseamna ca, daca ar ajunge nedeviat(vezi sectiunea urmatoare), centrul de greutate al figurii de pe ecran ar fi C<​sub>​g</​sub>​ <​nowiki>​ = P = {x,y} </​nowiki>​.
Line 145: Line 145:
 //​Lagrange//​ vine in ajutor si ne spune ca daca stim care este pozitia centrului de greutate vom putea sa proiectam fiecare figura geometrica (patrat, triunghi, dreptunghi, romb). Pentru simplitate, //​Lagrange//​ defineste o marime de referinta ref cu ajutorul careia defineste fiecare figura relativ la centrul ei de greutate. Cu alte cuvinte, o figura geometrica este definita pe baza unui centru de greutate, o marime de referinta si o lista de varfuri ale caror coordonate se calculeaza pe baza primelor doua in functie de fiecare figura. //​Lagrange//​ vine in ajutor si ne spune ca daca stim care este pozitia centrului de greutate vom putea sa proiectam fiecare figura geometrica (patrat, triunghi, dreptunghi, romb). Pentru simplitate, //​Lagrange//​ defineste o marime de referinta ref cu ajutorul careia defineste fiecare figura relativ la centrul ei de greutate. Cu alte cuvinte, o figura geometrica este definita pe baza unui centru de greutate, o marime de referinta si o lista de varfuri ale caror coordonate se calculeaza pe baza primelor doua in functie de fiecare figura.
  
-{{teme:​tema2:​figuri.png}}+{{.:​tema2:​figuri.png}}
  
 **Exemplu**:​ **Exemplu**:​
Line 186: Line 186:
   * **TriGrapeShot** -> **Shrapnel** -> **SpiderShot** -> **SimpleShell**   * **TriGrapeShot** -> **Shrapnel** -> **SpiderShot** -> **SimpleShell**
   * id-urile corespunzatoare sunt 1 -> 5 -> 7 -> 8   * id-urile corespunzatoare sunt 1 -> 5 -> 7 -> 8
-{{teme:​tema2:​exemplu2.png}}+{{.:​tema2:​exemplu2.png}}
 Calculam : Calculam :
   * ''​d<​sub>​1</​sub>​ = 42 + (id * id * ora + id * minutul + secunda) % 42'' ​   * ''​d<​sub>​1</​sub>​ = 42 + (id * id * ora + id * minutul + secunda) % 42'' ​
Line 266: Line 266:
 //UPDATE 10:36// \\ //UPDATE 10:36// \\
 Modificare pentru a desena in mod unic o linie indiferent care capat este primul dat ca parametru. Modificare pentru a desena in mod unic o linie indiferent care capat este primul dat ca parametru.
-  * [1] {{:teme:​tema2:​funwithbullets.zip|Schelet}}+  * [1] {{.:​tema2:​funwithbullets.zip|Schelet}}
 //UPDATE 15:22 23.11.2013//​ \\ //UPDATE 15:22 23.11.2013//​ \\
 Am modificat checker-ul sa ignore liniile goale la compararea de output-uri. Am modificat checker-ul sa ignore liniile goale la compararea de output-uri.
 //UPDATE 7:47 18.11.2013//​ \\ //UPDATE 7:47 18.11.2013//​ \\
 Am modificat checker-ul sa aiba testele corecte pentru testele trigonometrice precum cele de pe vmchecker. Am modificat checker-ul sa aiba testele corecte pentru testele trigonometrice precum cele de pe vmchecker.
-  * [2] {{:teme:​tema2:​funwithbulletschecker.zip|Checker}}+  * [2] {{.:​tema2:​funwithbulletschecker.zip|Checker}}
 Am pus un link doar cu DrawManager.java pe care trebuie sa-l copiati in locul celui vechi. Am pus un link doar cu DrawManager.java pe care trebuie sa-l copiati in locul celui vechi.
-  * [3] {{:teme:​tema2:​drawmanager.zip|DrawManager.zip}}+  * [3] {{.:​tema2:​drawmanager.zip|DrawManager.zip}}
  
-<​html><​a class="​media mediafile mf_pdf"​ href="/​poo/​teme/​tema2?​do=export_pdf">​PDF enunț temă</​a></​html>​+<​html><​a class="​media mediafile mf_pdf"​ href="/​poo/arhiva/teme/2013/​tema2?​do=export_pdf">​PDF enunț temă</​a></​html>​
 == Referinte == == Referinte ==
   * [1] [[https://​vmchecker.cs.pub.ro/​|vmchecker]]   * [1] [[https://​vmchecker.cs.pub.ro/​|vmchecker]]
arhiva/teme/2013/tema2.1412782259.txt.gz · Last modified: 2014/10/08 18:30 by Daniel Ciocirlan